ECOCARAT İLE İLGİLİ SORULAR

  • Kötü Koku Nasıl Kayboluyor?

Mekanlarda oluşan kötü kokular camı açtığımızda dışarıya çıkar ve ortamın kokusu düzelir. Çünkü havada ki oksijen kötü kokuları yakma ( yok etme ) özelliğine sahiptir. Bu olmasa idi dünya yemek, sigara vb. kötü kokular ile yaşanmaz olurdu.

Ecocarat, fazla nemi içine alırken suda bulunan oksijeni de beraberinde almış olur. Ecocarat bu özelliği ile bünyesine aldığı oksijen ile kötü kokuları geri dönmemek üzere yakar. 

Kokunun özgül ağırlığı olmadığı için herhangi bir kalıntı olması mümkün değildir. ( Açık havada kötü kokunun bir daha geri dönmediği ve herhangi bir atık bırakmadığı gibi )

 

  • Ecocarat Nemi Alıyor Sonra Ne Yapıyor? Doymuyor mu? Ecocarat’ın Ömrü Nasıl Sonsuz Oluyor?

Ecocarat nemin %70’in üzerine çıktığı durumda nemi içine alır, hava kuruduğunda yani nem %40’ın altına düştüğünde ise nemi dışarı verir.

Sistem akciğerlerimiz gibi çalışmakta. Kısıtlı kapasitesi olan akciğerlerimiz nasıl yaşam boyu defalarca nefes alıp verebiliyorsa Ecocarat’da aynı sistem ile çalışır. Ecocarat’ın nefes alan duvarlar ismi buradan gelir. Ecocarat nefes alıyor ve veriyor. Böylece içinde depolama yapmadığından doyma noktası da olmuyor ve ortamda oksijen oldukça ömrü devam ediyor.

 

  • Astım, Alerji Gibi Hastalıklara Nasıl İyi Geliyor?

Kapalı mekanlarda insan sağlığı için ideal nem oranı %40 - %70 arasındadır. %70 üzerine çıkan nem bakterilerin mite’ların ( mayt )küflerin oluşmasına neden olur. Bakteri, küf ve tozun yaşadığı ortamda alerji, astım, romatizma gibi hastalıklar kaçınılmazdır.

Klima ve kalorifer ile kuruyan havadaki nem %40 altına düştüğünde solunum yollarına yine aynı oranda zarar verir. Ecocarat kapalı mekandaki nemi %40 - %70 oranında dengelediği için hastalıkların oluşmasına engel olur. 

 

  • Kolay Zarar Görür mü?

Duvarlara statik yük bindirmemesi için oldukça ince tasarlanan Ecocarat elde kırılgan özelliğe sahip olmasına rağmen duvara döşendikten sonra kırılması veya zarar görmesi mümkün değildir.

 

  • Boyanabilir mi ?

Ecocarat nefes alıp verebildiği için gözenekleri kapanmamalıdır. Boyandığı takdirde fonksiyonlarını yerine getiremez.

 

  • Tablo, Ayna vb. Asmak İçin Delinebilir mi?

İnce uçlu matkap ile istenildiği kadar delik açılabilir. Delinecek yer köşe noktalarına denk gelse de hiçbir kırılma, çatlama olmaz. Ecocarat üzerinde istenilen desen ve şekil kolaylıkla verilebilir.           ( Daire, kare vs. )

 

  • Çamaşır Suyu İle Silinirse Rengi Zarar Görür mü?

Çamaşır suyu ile silinirse renginde herhangi bir bozulma olmaz.

 

  • Özel Bir Yapıştırıcısı Var mıdır?

BASF Master Tile PAS 101 elastik yapıştırıcı kullanılmalıdır. Kesinlikle toz yapıştırıcı kullanılmaz.

 

  •  Ürünün Modeline Göre Özelliği Değişiyor mu?

Ecocarat markalı tüm iç hacim kaplamaları aynı özelliklere sahiptir. Model ya da desene göre özellikleri değişmez.

 

  • Banyolarda Fayans Üzerine Yapıştırılabilir mi?

Fayansın taraklama yöntemi yapışma yüzeyi arttırılıp uygulanabilir.

 

  • Küflü, Rutubetli Yüzeylere Uygulanabiliyor mu? 

Ecocarat’ın arka yüzeyi de nem dengeleme özelliğine sahip olduğu için sorunlu duvarlara rahatlıkla döşenebilir. Küfü, rutubeti kısa sürede yok edeceği gibi yeni oluşacak küf ve nemi de engelleyecektir. 

 

  • Ecocarat Nereye Uygulanabiliyor? 

Ecocarat zemine uygulanmaz. Tavan ve duvar uygulama için uygun alanlardır.

 

NOT: Ecocarat’ın NANOTEKNOLOJİ ile üretilmiş olması aslında tüm soruların cevabını içermektedir.